Maksata bağlı olaraktan farklı vizeler ve onlara aitte farklı durumlar olacaktır.Planınızda ziyaret,okumak veya çalışma ve daimi ikamet varsa başvurunuzda Schengen vize de istenen evraklarda değişiklik gösterecektir.

Hollanda vize başvuruları Hollanda’nın 1995 yılında Schengen vize ve Schengen alanı proğramına dahil olması ile birlikte başlamıştır. Fransa’da bulunan bir Avrupa mikro devleti / şehir devleti olan Monaco, anlaşmanın belirli belgelerini resmen imzalamamasına rağmen Schengen Bölgesi’nin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, onu çevreleyen Schengen ülkeleri için sınır kontrolü yapılmıyor!

 Yapılan  İstatistiklere göre Hollanda’ya 2014 yılı itibariyle 449,520 resmi vize başvurusu yapılmıştır.

https://erasmusu.com/tr/erasmus-groningen/erasmus-deneyimler/hollanda-groningende-erasmus-deneyimi-459080

Genel gereken evraklar:

  • Öncelikle başvuru formunu doldurmananız gerekmektedir.Ayrıca, Fransa Schengen Vize başvuru formunu elektronik ortamda doldurabilir ve daha sonra bir basılı kopya basabilirsiniz
  • 2 fotoğraf olması gerkiyor.Gereken şartlar fotoğraf çektirmeye gittiğinizde schengen formatında dediğinizde geneli nasıl olduğu biliyorum.
  • Pasaport ve eski schenegen vizeleri kopyaları.Pasaportta boş 2 sayfanın mutlaka olması gerekiyor ve  3 aydan az olmayacak şekilde pasaport süresinin kalmış olması gerekiyor.
  • Geri dönüş bilet rezervasyonunun kopyası. Ancak visa almadan bu pekte tavsiye edilmemekle beraber istenildiği takdirde sunulabilir.
  • Sağlık sigortasının orijinali (Schengen alanında geçerli olan en az 30000 euroluk gidiş dönüş bütün seyahat günleriniz kapsayacak şekilde)
  • Hollanda ziyaretinin amacını belirten bir kapak mektubu ve güzergah
  • Uçuş bileti rezervasyonları. Gerçek uçuş için ücretsiz Hollanda Visa Uygulaması için nasıl uçuş rezervasyonu alacağınızı öğrenin.
  • Kalacağınız otel veya benzeri yerin rezervasyonu
  • Sivil olarak sizi varlığınızı gösteren evraklar(Evlilik cüzdanı, çocukların kimlikleri veya doğum belgeleri,eşlerden birinin ölüm belgesi…)
  • Gençim kaynağı – Kalma süresi için yeterli maddi imkanın kanıtlanması.

Eğer iş için ise:

  • İş sözleşmesi
  • Son 6 aylık banka hesabınızdaki hesap hareketlenmesi
  • İş veren tarafından verilen iş çıkışı onayı
  • Gelir Vergisi İade (İTR) formu veya Gelir Vergisi belgesi maaş kaynağından düşülür

Eğer iş veren olarak ise:

  • İş lisansınızın kopyası
  • İş yerinizin son 6 aylık banka hesap herketi
  • Gelir Vergisi İadesi (İTR)

Eğer öğrenci ise:

  • Okula/Üniversiteye kayıt olduğunuza dair belge
  • Üniversite veya okuldan herhangi itirazın(no-objection) olmadığına dair belge

Eğer emekli ise:

  • Son 6 aylık emekli maaşı gösteren belge

http://www.tatil.com/hollanda-otelleri

*Not: İmzalanan başvuru formuna, yukarıda belirtilen zorunlu belgelerin geri kalan kısmı eşlik ettirilmeli ve kişisel olarak elçilik / konsolosluk ya da kendi ülkenizdeki temsilcisine teslim edilmelidir.

Gerekli olan genel dokümantasyonun yanı sıra, eşlik eden kişi Hollanda Vize başvurunuzun amacına bağlı olarak ek belgeler olmalıdır.

Hollanda Vize Başvurusunun en sık amaçlar için gerekli ek belgeler:

Hollanda Turist Schengen Vizesi için ek şartlar:

  • Aile üyelerinden veya sponsorlardan (varsa) adres ve telefon numarası ile davet mektubu
  • Banka hesabınızdaki son 6 aylık hesap trafiğini gösteren belge
  • Pasaport kopyaları

İş Amaçlı Hollanda Schengen Vizesi:

  • Ziyaret edeceğiniz Holanda şirketinden gelen davet mektubu ve ayrıntılı adresleri,sizin ziyaret tarihlerini yazılı şekilde belirtmesi gerekiyor
  • İşvereninizden, iş seyahatinizi belirten / izin veren bir sertifika
  • Eğer iki şirket arasında daha önceden yapılmış ticaret ilişkileri varsa, bu tür olayların kanıtlanması sağlanmalıdır.
  • En son 6 aylık işletme banka dekontu
  • Mutabakat Zaptı ve Esas Sözleşmesinin orijinal onaylı kopyada (anonim şirketlere kayıtlı) Ticari Lisans (ilk ihraç edilmiş ve mevcut yenilenme), mülkiyet / ortaklık belgeleri
  • Başvuru sahibinin Schengen bölgesinde kalış süresince yaptığı masraflar konusunda, ya işveren ya da ortak şirket tarafından davetiyenin masraflarını karşılamayı beyan eedn mektup

https://www.capital.com.tr/gundem/aktuel/hollandanin-turk-ekonomisindeki-yeri-211038

Tıbbi Amaçlı Hollanda Schengen Vizesi:

  • Yerel bir tıbbi rapor
  • Hollanda’daki hastaneden veya doktordan tıbbi onay alınması, tıbbi durumunuzun yanı sıra randevunuzun onaylanması
  • Tıbbi harçların ödeme makbuzu

Kültür, Spor, Sinema Ekibi veya Din Amaçlı Hollanda Schengen Vizesi:

  • Yukarıdaki yetkililerin olay veya faaliyetlerin niteliğine ilişkin ayrıntıları içeren davet mektubu – ziyaret amacı, masraf kapsamı
  • Başvuranların isimleri (ekip üyeleri)
  • Hollanda’da kalış süresi
  • Hollanda’da seyahat güzergahı

Resmi Delegasyon Üyeleri İçin Almanya Schengen Vizesi:

  • Resmi davetiye kopyası
  • Başvuranın kimliği
  • Seyahat amacı (Müzakereler, toplantılar, hükümetler arası organizasyonlar tarafından gerçekleştirilen etkinlik, istişareler)
  • Hollanda’da kalış süresi
  • Kalınacak yerler
  • Eğitim, Antrenman, Araştırma veya diğer Staj Türü Amaçları için Fransa Schengen Vizesi Amaçlar:

    • Kursa devam etmek için izin belgesi
    • Tamamlanan ya da devam eden derslerin belgesi
    • Mali destek 

https://tr.depositphotos.com/56608025/stock-photo-cube-houses-in-rotterdam-netherlands.html

Hollanda vatandaşının karısı / kocası için Almanca Schengen Vizesi:

  • Hollanda vatandaşlığının kanıtı (kimlik kartı veya konsolosluk kartı veya Hollanda vatandaşlığının veya vatandaşlığa geçiş emrinin belgesi)
  • Hollanda evlilik belgesi
  • Hollanda aile kayıt defteri

Hollanda Havaalanı Transit Vizesi:

  • Transit ülkede vize veya diğer türden giriş izni
  • Son varış noktanız için geçerli vizenizin kopyası…

http://www.cnn.com/travel/article/rotterdam-netherlands-europe-cool-city/index.html

Reşit Olmayan Çocuklar için Hollanda Schengen Vizesi:

  • Ebeveynin düzenli gelirinin kanıtı (belirli aylık gelir veya banka dekontu veya işletme lisansı ile iş sözleşmesi)
  • Ebeveynden noter tasdikli seyahat izni (ebeveyn seyahat izni)
  • Bir ebeveyn başka bir ülkede yaşıyorsa – noter tasdikli ebeveyn seyahati onayı

*Not: Ülkedeki Hollanda elçiliği / konsolosluğuna başvururken, koruyucu veya ebeveyn, yaşları küçük olan çocuklarına refakat etmelidir.

 

Dikkat! Güncel Hollanda Vizesi gereksinimleri için lütfen ülkenizdeki Hollanda Büyükelçiliği’ne başvurun!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here